Folie si Izolatie Parchet

Folie Parchet si Izolatie Parchet materiale ce se montează sub parchet. Polietilena sau Polistiren Extrudat de 1,2 mm, 3 mm, 5 mm sau 5 mm de la Arbiton.

Care este diferența intre Folie si Izolatie Parchet?

O diferență ar fi acea ca in cazul in care avem încălzire in pardoseala mai corect este sa spunem folie. Folia protejează parchetul dar permite trecerea rapida a căldurii.

Izolația va proteja parchetul și-l va izola de umezeala și temperatura rece a sapei.

Insa este și o chestiune de cum o numește fiecare montator, unii ii spun folie parchet iar alții izolație parchet de multe ori chiar la același produs.

Cel mai important pentru clientul final este sa știe dacă are sau nu are încălzire in pardoseala.

Se poate monta parchet laminat fără folie sau izolatie?

Nu, orice parchet laminat alegeți se va monta neparat cu folie sau izolație pentru ca rolul principal al acestora este sa permită parchetului sa se miște cat are nevoie. O alta caracteristica la fel de importanta este preluarea greutății ce vine peste parchet, mobila, electrocasnice, etc.

Orice întrebări aveți nu ezitați sa ne întrebați, cu o experiența de peste 14 ani in acest domeniu ne-am întâlnit cu absolut toate situațiile posibile ce pot sa apară la o lucrare indiferent de mărimea ei.

Folie parchet aluminizata sau fără aluminiu?

Folie parchet aluminizata aduce un plus de izolare, atât termica cat și din punct de vedere al vaporilor de apa ce ies din sapa.
Daca avem încălzire in pardoseala nu se recomanda o folie cu aluminu in alte cazuri este bine venita.
Poate cel mai important aspect este ca folia sau izolația sa fie fabricate din polistiren extrudat sau mai nou polietilena. Aceste doua materiale sun cele mai bune la aceasta ora.

Ce Grosime alegem?

Exista folii de 1,5 mm, 2 mm, 3 mm, 5 mm si 6 mm, fiecare cu avantajele ei, însa va rugam sa rețineți ca nu grosimea este factorul important ci gradul de izolare sau de transfer al căldurii.

Cea mai buna folie este Multiprotec 1000 de la Arbiton care are o grosime de doar 1,5 mm.
Nu se recomanda de către nici un producător de parchet folosirea foliei de 10 mm pentru ca este deja foarte groasa și veți simții cum se mișca parchetul sub picioare.

 

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.