Ce inseamna parchet stratificat cu 3 straturi?

Ce-inseamna-parchet-stratificat-cu-3-straturi

Parchet stratificat cu 3 straturi din lemn. Dar ce înseamnă asta? Care este rolul celor 3 straturi? Cum se formeaza parchetul stratificat.

Dacă luam etimologia cuvântului stratificat vedem ca înseamnă: Așezat în straturi, format din straturi. (sursa)

Exact despre asta este vorba și în cazul oricărui tip de parchet stratificat care exista pe piață. Este format din mai multe straturi de lemn, lipite și presate intre ele pentru a forma o placa de parchet foarte solida și mai ales rezistenta.

Avantajele unui parchet stratificat în 3 straturi.

Datorita acestei proceduri de a aduna mai multe straturi de lemn și a forma o singura placa se elimina una dintre cele mai mari probleme când vorbim de lemn. Si anume faptul ca lucrează în timp foarte mult, își modifica forma chiar și la diferențe de temperatura.

Din acesta cauza parchetul triplu stratificat este denumit si noul parchet masiv pentru ca rezolva multe din problemele întâlnite la orice tip de parchet masiv din lemn natural.

Ce inseamna parchet stratificat cu 3 straturi

Totul despre structura în trei straturi de lemn.

Podelele din lemn natural moderne sunt realizate folosind trei straturi de lemn:

  • un strat superior.
  • un strat central.
  • un strat de sprijin.

Toate cele trei straturi sunt lipite între ele într-o presă. Așa se creează podele din lemn de trei straturi de înaltă calitate pentru proiecte de construcții sofisticate.

Stratul superior din lemn fin de esență nobila.

Stratul superior, așa-numitul strat de uzură, este întotdeauna realizat dintr-un strat de lemn fin de înaltă calitate, stejar, frasin, nuc, etc. care este de obicei realizat din furnir tăiat cu o grosime de 4,2 mm.

Pentru unele produse, se poate reduce stratul de uzură la o grosime de aprox. 3,5 mm și, prin urmare, se va obține o grosime totală mai mică.

Fiecare strat de uzură este uscat mai întâi la într-o instalație de uscare speciala pentru a conține corect umiditatea inițială corectă înainte de a fi procesată.

Stratul central, miezul parchetului.

Stratul central este format din tije solide de molid care se deplasează transversal către direcția de fibre a stratului superior.

Stratul de sprijin, susținere.

În schimb, stratul de susținere este realizat din furnir de molid cu aceeași direcție de fibră ca și stratul superior.

Acest lucru creează o structură de tip sandwich stabilă ca bază pentru podeaua din lemn cu trei straturi. Molidul de înaltă calitate pe care îl folosim pentru această sub structură provine din silvicultura durabilă și sustenabila ce este certificata 100% PEFC.

PEFC Tradus din engleză-Programul de avizare a certificării pădurilor este o organizație neguvernamentală internațională, fără scop lucrativ, care promovează gestionarea durabilă a pădurilor prin certificarea independentă a terților. Este considerat sistemul de certificare la alegere pentru micii proprietari de păduri. (sursa)

Există mai multe motive pentru care folosim doar molid european pentru acest „sandwich”: pe de o parte molidul este foarte răspândit în toată Europa, prin urmare, utilizarea acestuia este durabilă și astfel economisin resursele de lemn rar.

Pe de altă parte, molidul este caracteristic ușor de lipit și are o greutate specifică scăzută. Greutatea redusă a transportului duce la emisii mai mici în comparație, de exemplu, cu stejarul greu.

Probabil cel mai ecologic tip de podea.

Daca vorbim de podele precum parchet laminat, parchet masiv sau parchet stratificat cu siguranță cel din urma are cea mai mica amprenta ecologica și este cea mai sustenabila podea din lemn cu emisii nocive de clasa A.

Acum stim Ce inseamna parchet stratificat cu 3 straturi.

Știm exact de ce se folosesc 3 straturi de lemn, de ce sunt diferite si la ce folosesc ele. Grosimea stratului final cel de esență nobila este foarte important, cuc cât este mai gros cu atât veți putea rașcheta parchetul de mai multe ori.

Totodata cu cât suprafața finala este tratata cu lac puternic pentru trafic cu atât podeaua va rezista mai mult la zgârieturi și uzura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *